2009-11-11 09:13:12• hírek • Szatmár.ro

Együttműködés a fejlődésért

Szatmárnémetiben ülésezett a Foglalkoztatást és a Társadalmi Beilleszkedést Elősegítő Északnyugati Regionális Egyezmény Állandó Technikai Titkársága. A találkozón jelen volt John Quinn, aki Írországból érkezett, hogy megossza a humánerőforrás-fejlesztés terén szerzett tapasztalatait a hazai szakemberekkel.

A Foglalkoztatást és a Társadalmi Beilleszkedést Elősegítő Északnyugati Regionális Egyezmény működését az Európai Unió támogatja. Feladata a humán erőforrás fejlesztése annak érdekében, hogy az adott régió EU-s projektek által a lehető legnagyobb fejlődést érje el. A szervezet partneri kapcsolatok kiépítése által igyekszik leghatékonyabban segíteni egy régió fejlődését úgy az állami szervek, mint civil szervezetek körében.

A cél mindig a lehető legtöbb pénzalap megszerzése az adott régió fejlesztése érdekében partnerség által. Ehhez azonban képzett munkaerőre van szükség, ebben segít a Foglalkoztatást és a Társadalmi Beilleszkedést Elősegítő Északnyugati Regionális Egyezmény - foglalta össze a szervezet legfőbb feladatkörét a kedden Szatmárnémetiben tartott munkamegbeszélésen Vasile Darle, Szatmár megyei elnök.

A szakmai találkozón részt vettek a decentralizált intézmények vezetői valamint civil szervezetek képviselői is. A találkozó alkalmából szervezett sajtótájékoztatón jelen volt Csehi Árpád, a megyei tanács elnöke, aki szerint nagyon fontos az együttműködés a munkanélküliség csökkentése érdekében.

John Quinn, ír szakértő a hazai és az általa ismert közigazgatási rendszerek között vont párhuzamot. A szervezet évente több mint száz projekt készítésénél közreműködik.


John Quinn is segíti a haza szakemberek munkáját
John Quinn is segíti a hazai szakemberek munkáját


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: